Professionals

Alisia van Weert

Diëtist in opleiding

Alisia is een diëtist in opleiding bij het Expertisecentrum Rivas Zorggroep.

An Verhoef

Geriatrieverpleegkundige

An Verhoef is geriatrieverpleegkundige bij het Geriatrisch Onderzoek en Advies Centrum (GOAC) van Rivas Zorggroep. Ze is nauw betrokken bij het stellen van een diagnose bij een vermoeden van dementie en begeleidt mensen met dementie in hun thuissituatie.

Anneke Zwaan

Ergotherapeut

Anneke Zwaan combineert als ergotherapeut het werken in het verpleeghuis met het behandelen van aanvragen vanuit de eerstelijn. Zij geeft cliënten en hun mantelzorgers een persoonlijk advies, zodat zij zo lang mogelijk veilig en zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

Annemiek Braam

Longarts en Somnoloog

Annemiek Braam is longarts en somnoloog in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Een somnoloog is een arts die zich heeft gespecialiseerd in de ‘slaapgeneeskunde’. Dit betreft een kwaliteitstitel op Europees niveau die geldt als erkenning voor kennis op het gebied van de slaapgeneeskunde. Als longarts en in het Beatrixziekenhuis ziet en behandelt Annemiek voornamelijk patiënten met slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen (vooral slaapapneu en OSAS). Dit gebeurt in het Beatrixziekenhuis altijd multidisciplinair (dus met een KNO-arts, een kaakchirurg en eventueel een neuroloog).

Annette van Maanen

Geriatrieverpleegkundige

Annette van Maanen is geriatrieverpleegkundige bij het Geriatrisch Onderzoek en Advies Centrum (GOAC) van Rivas Zorggroep. Ze is nauw betrokken bij het stellen van een diagnose bij een vermoeden van dementie en begeleidt mensen met dementie in hun thuissituatie.

Christa Meijerink

Logopedist

Christa Meijerink is logopedist bij Rivas Zorggroep. Zij helpt volwassenen die slikproblemen hebben als gevolg van (diverse) aandoeningen en begeleidt mensen met afasie. Dat doet ze in verpleeghuis Lingesteyn en het afasiecentrum in Leerdam.

Conny Dubbeldam

Diëtist

Conny Dubbeldam is diëtist in de thuiszorg van Rivas Zorggroep. Ze adviseert cliënten hoe zij op een praktische manier hun voedingspatroon kunnen aanpassen op de behandeling van hun aandoening. Belangrijk is dat eten ook gezellig blijft.

Denise Waleboer

Diëtist in opleiding

Denise heeft stage gelopen in het Expertisecentrum Voeding en Leefstijl van Rivas Zorggroep.

Diana van Breugel

Oedeemtherapeut

Diana van Breugel is werkzaam als oedeemtherapeut bij Rivas in het Zorghotel Dordrecht. Zij begeleidt en behandelt mensen met verschillende soorten oedeem en geeft advies omtrent het zelf managen van het oedeem.

Emmie Gaasenbeek

Logopedist

Emmie Gaasenbeek is werkzaam bij Rivas Zorggroep als logopedist. Ze heeft ruime ervaring in het onderzoeken en behandelen van slikproblemen. Daarnaast houdt ze zich bezig met onderzoek naar en behandeling van communicatieproblemen.

Erica van den Berg-Pasveer

Bekkenfysiotherapeut

Erica van den Berg is werkzaam als bekkenfysiotherapeut MSPT in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Naast algemeen bekkenfysiotherapeut is zij kinderbekkenfysiotherapeut en oedeemfysiotherapeut.

Esther van Heeswijk

Logopedist

Esther van Heeswijk is werkzaam als logopedist bij Rivas Zorggroep.

Frans van der Putten

Diëtist

Frans van der Putten is als diëtist werkzaam in het Beatrixziekenhuis en verpleeghuis Het Gasthuis in Gorinchem. Hij begeleidt o.a. mensen met diabetes met een koolhydraatbeperkt dieet en eet zelf ook koolhydraatarm. Hij geeft, i.s.m. Rivas-kok Niels Bron, regelmatig kookworkshops over het koolhydraatbeperkt dieet.

Heidi Schaffels-Stuijt

Diëtist

Heidi is diëtist en leefstijlcoach bij het Expertisecentrum Voeding & Leefstijl van Rivas Zorggroep. Ze helpt volwassenen en ouderen met voedingsadviezen die passen binnen (normale) veroudering en/of ziektebeelden die hiermee samen hangen.

Hellen de Groot

Ergotherapeut

Hellen is ergotherapeut in regio Wearthove.

Ilse Silbeek

Geriatrieverpleegkundige

Ilse Silbeek is geriatrieverpleegkundige bij het Geriatrisch Onderzoek en Advies Centrum (GOAC) van Rivas Zorggroep. Daarnaast werkt ze als dementieconsulent (casemanager) bij de ketenzorg dementie Waardenland.

Joke Melenhorst

Geriatrieverpleegkundige

Joke Melenhorst is geriatrieverpleegkundige bij het Geriatrisch Onderzoek en Advies Centrum (GOAC) van Rivas Zorggroep. Daarnaast werkt ze als dementieconsulent (casemanager) bij de ketenzorg dementie Waardenland.

Jolien Hofman

Diëtist

Jolien heeft stage gelopen bij het Expertisecentrum Rivas Zorggroep.

Kim Mudde

Verpleegkundig specialist geriatrie

Kim Mudde is werkzaam als verpleegkundig specialist. Zij werkt met kwetsbare ouderen waarbij vaak sprake is van een combinatie van meerdere problemen/ ziekten tegelijkertijd zoals; lichamelijk, geestelijk, sociaal maatschappelijk en praktische problemen in het dagelijks leven.

Lotti Dijkhuis

Logopedist

Lotti Dijkhuis is logopedist bij Rivas en is werkzaam in het Beatrixziekenhuis en verpleeghuis Het Gasthuis in Gorinchem. Ze behandelt en begeleidt patiënten met een aandoening op het gebied van slikken, spraak, taal, stem en gehoor. Daarnaast is zij student klinische gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Hier doet zij onderzoek naar het effect van leeftijd en opleidingsniveau op de Nederlandse Benoem Test.

Marg van Ede

Ergotherapeut

Marg van Ede is als ergotherapeut werkzaam bij verpleeghuis Het Gasthuis van Rivas. Zij heeft als aandachtsgebieden het adviseren en behandelen van ouderen met chronisch somatische  aandoeningen en mensen met dementie. Ook behandelt en adviseert zij mensen op de high-care beademingsunit.

Maria Kalogridi

Psycholoog

GZ-psycholoog en Cognitief Gedragstherapeut Maria werkt als psycholoog bij Rivas. Zij heeft zich gespecialiseerd tot gezondheidszorg psycholoog, cognitief gedragstherapeut en EMDR- therapeut.

Marieke Bouma

Diëtist

Marieke Bouma is als diëtist werkzaam bij Rivas Zorggroep in de thuiszorg. Haar expertise ligt in het begeleiden van mensen met kanker en longziekten.

Marko Luksen

Beweegcoach

Als beweegcoach bij Rivas begeleidt Marko Luksen mensen op weg naar een gezonde beweegleefstijl. Ook als bewegen niet vanzelfsprekend is. Dat doet hij door het geven van beweegadvies en persoonlijke begeleiding, diverse metingen en cursussen en activiteiten.

Marlies Bouwman

Ergotherapeut

Marlies Bouwman is werkzaam als ergotherapeut bij Rivas Zorggroep in de regio Gorinchem. Haar aandachtsgebieden zijn Geriatrische Revalidatiezorg en Wet Langdurige Zorg.

Martine Bergen

Ergotherapeut

Martine Bergen is (hand)ergotherapeut bij het Hand- en Polscentrum van Rivas en is werkzaam in het Beatrixziekenhuis.

Mieke Kolk

Psycholoog

Mieke Kolk is psycholoog bij Rivas Zorggroep. Zij is gespecialiseerd in dementie, waaronder de ziekte van Alzheimer. Dagelijks probeert ze de kwaliteit van het dagelijks leven en welbevinden van bewoners van verpleeghuizen te bevorderen.

Monique Wichers

Diëtist

Monique Wichers is diëtist in de thuiszorg van Rivas Zorggroep. Ze is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met overgewicht en mensen met eetproblemen zoals emotie-eten en eetbuien. Ook houdt ze zich bezig met mindful eten.

Naomi de Jong

Diëtist

Naomi, diëtist, heeft als expertise overgewicht en multicultureel eten. Naast dieetbegeleiding geeft ze vanuit Rivas kookworkshops en voedingsvoorlichting. Gezond koken en culinaire fotografie zijn haar grootste hobby’s, en deze combineert ze in haar blog foodsandphotos.nl. In haar kookboek “Natuurlijk samen koken” zijn veel van haar recepten te vinden.

Rita Dries

Diëtist

Rita Dries is kinderdiëtist bij Rivas Zorggroep, maar begeleidt naast kinderen ook volwassenen.

Rosanne van Oost

Logopedist

Rosanne van Oost is logopedist bij Rivas Zorggroep. Ze behandelt en begeleidt patiënten met aandoeningen op het gebied van slikken, spraak, taal, stem en gehoor. Rosanne is gespecialiseerd in logopedie bij de ziekte van Parkinson en is aangesloten bij ParkinsonNet.

Sandra Nagtegaal

Diëtist

Sandra Nagtegaal is als diëtist werkzaam bij Rivas Zorggroep. Ze begeleidt mensen die een gezonde leefstijl nastreven. Daarvoor werkt ze veel samen met fysiotherapeuten en psychologen.

Suzanne Kromhout

Fysiotherapeut

Suzanne Kromhout is (hand)fysiotherapeut en bewegingswetenschapper bij het Hand- en Polscentrum van Rivas en is werkzaam bij het Beatrixziekenhuis.

Suze Snoep

Geriatrieverpleegkundige

Suze Snoep is geriatrieverpleegkundige bij het Geriatrisch Onderzoek en Advies Centrum (GOAC) van Rivas Zorggroep. Daarnaast werkt ze als dementieconsulent (casemanager) bij de ketenzorg dementie Waardenland.

Tina de Bree

Logopedist

Tina de Bree is als logopedist werkzaam in het Beatrixziekenhuis en verpleeghuis Het Gasthuis in Gorinchem. Ze behandelt en begeleidt patiënten met aandoeningen op het gebied van slikken, spraak, taal, stem en gehoor. Tina is gespecialiseerd in logopedie bij de ziekte van Parkinson en is aangesloten bij ParkinsonNet.

Ton Verschuren

Diëtist

Ton Verschuren is diëtist bij Rivas Zorggroep.

Tonny Methorst

Logopedist

Tonny Methorst is logopedist bij Rivas Zorggroep en heeft zich verdiept in taal- en spraakstoornissen. Zij behandelt en begeleidt patiënten met een aandoening op het gebied van slikken, spraak, taal, stem en gehoor.

Wanda Timmerman-Scholtes

Ergotherapeut

Wanda Timmerman-Scholtes is als Ergotherapeut werkzaam op verschillende locaties van Rivas. Zij werkt o.a. bij ouderen met dementie en in het Beatrixziekenhuis. Ook is zij werkzaam in de eerste lijn. Zij heeft als aandachtsgebieden Sensorische Integratie en Parkinson.

Wytske de Paauw-ter Haar

Diëtist

Wytske de Paauw-ter Haar is werkzaam als diëtist bij Rivas Zorggroep.