Dat bewegen goed voor ons is weten we. Het bevordert bovendien het zuurstofvervoer in je lichaam en geeft mentale energie. Het belangrijkste is dat we onze dagen niet enkel zittend doorbrengen. Daarom hier vijf simpele tips en redenen om meer beweging te krijgen:

1. Stel doelen

Belangrijk is om klein te beginnen en realistische doelen te stellen. Dat maakt het makkelijker om in beweging te blijven en niet vroegtijdig af te haken. Het goede nieuws is dat bewegen op elk niveau kan: groot en klein, jong en oud en zelfs met een aandoening.

2. Onbegrensde mogelijkheden

Het mooie van bewegen is dat de mogelijkheden legio zijn. Doe wat je echt leuk vindt en maak van bewegen ook een ontspanning.

3. Denk niet te groot

Je hoeft niet gelijk aan marathons of wielerrondes te denken. Dagelijks een halfuur of langer matig intensief bewegen gecombineerd met drie keer per week 20 minuten intensieve cardiotraining, is een prima begin. Probeer daarbij wel krachttraining en cardiotraining met elkaar te combineren. Krachttraining van alle spiergroepen maakt je lichaam letterlijk sterker. Daardoor presteer je beter bij cardiotraining door zwemmen, fietsen of hardlopen.

4. Bewegen maakt gelukkig

Door te bewegen maakt je lichaam endorfine – het gelukshormoon – aan. Dat maakt dat je jezelf ook mentaal beter voelt. Je hebt het vast wel eens gemerkt na het sporten.

5. Vier je successen!

Ga aan de slag, neem de tijd en vier je successen. Vraag een trainingsmaatje erbij, zodat bewegen leuk blijft en verleg pas je grenzen als je voelt dat het daarvoor de juiste tijd is.

Kun je wat meer hulp gebruiken? Stuur me gerust een mailtje, als beweegadviseur help ik je dan graag.