Bewegen is de sleutel tot een gezond leven. Toch is het niet voor iedereen even makkelijk om elke dag voldoende lichaamsbeweging te krijgen. Heb je bijvoorbeeld een kantoorbaan, dan zit je vaak te veel en te lang stil. En wanneer je na een dag werken vermoeid thuiskomt, schiet ook bewegen na werktijd er snel bij in. De oplossing ligt voor de hand: trainen tijdens je middagpauze!

De middagdip te lijf

Verwissel tussen de middag je nette schoenen eens voor een sportiever paar voor een snelle 5 kilometer hardlopen of even een halfuur basketballen met je collega’s. Bewegen onder werktijd heeft namelijk allerlei voordelen. Na een halfuur sporten in de middag voel je je weer fit en zit je goed in je vel. Bovendien krijgt je productiviteit een boost. En wie weet krijg je jouw collega’s ook wel mee. Dat maakt het sporten meteen een teambuilding activiteit. Ook op de lange termijn is er veel winst te behalen. Door voldoende te bewegen heb je minder last van chronische pijnklachten, heb je meer energie en verbetert je mentale gezondheid.

Opfrissen

Krijg jij ondanks deze voordelen bij de gedachte aan sporten onder werktijd toch meteen scenario’s in je hoofd van knalrode gezichten en nare zweetgeuren? Misschien zijn er op jouw werk douches of wasbakken aanwezig zodat je jezelf na een korte beweegsessie even kan opfrissen voor je weer met hernieuwde energie aan de slag gaat.

Kom in beweging

Kortom, ga die middagdip te lijf en kom in beweging. Is sporten (lees: je in het zweet werken) tijdens je middagpauze voor jou echt geen optie? Dan kun je altijd nog buiten een stuk gaan wandelen. Zoek iets wat bij jou en jouw werk past.