Weet jij wat je eet? Mijn Eetmeter is een slimme app van het Voedingscentrum waarmee je kunt bijhouden wat je eet en drinkt. Zo zie je of je dagelijks voldoende vitamines, mineralen en energie binnenkrijgt. Mijn Eetmeter is een hulpmiddel. Het kan je om drie redenen helpen met een gezond voedingspatroon.

1. Weet wat je eet

Mijn Eetmeter is een digitaal dagboek. Elke dag vul je in wat je eet en drinkt. In een overzicht kun je precies zien hoeveel je van verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt. Ook het aantal calorieën is te zien. Je krijgt bovendien adviezen die zijn afgestemd op jouw leeftijd en geslacht.

2. Makkelijk in gebruik

Je kunt Mijn Eetmeter zowel op de website als met een app op je smartphone gebruiken. Waar je ook bent of welk digitaal medium je ook gebruikt, met jouw persoonlijke account kun je altijd en overal inloggen. Ook is de app duidelijk en overzichtelijk.

3. Doelgericht aan de slag

Je kunt Mijn Eetmeter volledig afstemmen op jouw behoeften. Je kunt persoonlijke doelen opstellen waaraan je wilt werken. De app herinnert je aan je doelen. Ook kun je bijhouden wat jij belangrijk vindt. En je vindt allerlei praktische tips voor een gezond leven.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met collega Jolien.

[bron]